Komt de Argentijnse vleugelaanvaller Tito Villalba naar Feyenoord? Een kort gesprek

Gaat Feyenoord een Argentijns talent aantrekken? De afgelopen dagen circuleerde op internet een gerucht dat Feyenoord interesse heeft in de twintigjarige Argentijnse vleugenaanvaller Hector Tito Villalba, een speler van San Lorenzo. Tegen RTV Rijnmond bevestigde Feyenoord vandaag de interesse. In samenwerking met Ignacio Ostertag, een Argentijnse sportverslaggever en Feyenoord-supporter, publiceer ik nu een eerste, exclusief gesprek met wat zomaar eens dé verrassing van Feyenoord deze zomer en dit seizoen kan worden.

Kent de gisteren twintig geworden Hector Daniel Villalba, voetbalnaam Tito, de Eredivisie? Jazeker. De buitenspeler volgt Europees voetbal en laat aan Leven met Feyenoord weten gecharmeerd te zijn van de Nederlandse competitie, die hij net als de Engelse, Duitse en Spaanse volgt. Het zal ook hierom zijn dat hij ook Feyenoord kent. En van het WK, natuurlijk.

Denkt Villabla dat hij de nieuwe Julio Ricardo Cruz kan worden? De populariteit van de Argentijnse topschutter was enorm, te meer vanwege zijn grote rol in het behalen van het landskampioenschap in 1999. Door de telefoon klinkt een lach. Tito kent Cruz, net als Patricio Graff, die eveneens eind jaren negentig in het rood en wit voetbalde, en weet wat hij voor Feyenoord heeft betekend. Maar of hijzelf de nieuwe Cruz wordt? “Het zou mooi zijn”, zegt hij, “om zo’n nalatenschap als Cruz op te bouwen bij Feyenoord. Maar het is vooralsnog iets tussen San Lorenzo en Feyenoord”. Hij klinkt nederig, wat bescheiden. Maar door zijn stem heen hoor je dat hij meer weet. Er speelt iets.

Hier is Villalba bezig met een solo van eigen helft, die eindigt in een geweldige goal. Ik laat de vergelijking met Maradona maar even achterwege…https://www.youtube.com/watch?v=9L2Oy0ZyX1s

Toen was het gesprek ten einde. Villalba was enthousiast, over voetbal, over de Eredivisie, over Julio Cruz, tussen de regels door ook over Feyenoord, maar moet zich nu concentreren op de aanstaande wedstrijden in de Copa Libertadores met zijn San Lorenzo. Het is dan ook niet aannemelijk dat hij op korte termijn, zoals voor de Champions League-wedstrijden tegen Besiktas, al naar Rotterdam komt. Bovendien is het nu nog iets tussen San Lorenzo en Feyenoord, benadrukt hij. Zaterdag bevestigde clubvoorzitter Matias Lammens dat er nog geen officieel contact is tussen beide clubs, hoewel ook uit zijn stem wel een zekere interesse van Feyenoord doorklonk. Bovendien, benadrukte hij, zou hij een bod van 2.4 miljoen euro, de afkoopsom die in zijn volgend jaar aflopende contract staat, accepteren. Hij kan niet anders, maar ook hij leek meer te weten.

Het belangrijkste zegt Villalba in zijn laatste zin van een bijzonder gesprek, maar ach, hij is enthousiast, vlak voordat hij op moet hangen: “the deal is not done yet”.

Yet. Er speelt iets.

Met dank aan Ignacio Ostertag

Advertenties

Een gedachte over “Komt de Argentijnse vleugelaanvaller Tito Villalba naar Feyenoord? Een kort gesprek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s