Onterecht en onverstandig

Is Go Ahead Eagles uit Deventer tegen Feyenoord uit Rotterdam een risicowedstrijd? Ik betwijfel het; er is geen haat en nijd onderling. Twee volksclubs met mooie stadions, diep verankerd in de lokale steden. Toch besluiten de politie en gemeente van Deventer minder dan vierentwintig uur voor de aftrap alles op scherp te zetten. Waarom?

‘Gemeente Deventer wenst geen Feyenoorders in de binnenstad’, heet het bericht. Supporters van Feyenoord, of welke andere club dan Go Ahead dan ook, mogen zich zaterdag niet onder het winkelende publiek bevinden of zich mengen met andere mensen. Stel je voor! Die beestachtige, ongeciviliseerde Feyenoorders in je stad! Tussen de normale, law abiding citizens. Dat kan natuurlijk niet; dus zal er morgen veel politie om en in Deventer zijn.

Het kost allemaal veel geld en iedereen die naar voetbal weet dat het onzin is. Maar de onderbuik en de krantenkoppen zijn weer gevuld, want berichten over voetbalsupporters doen het altijd goed. Het zijn criminelen, anti-socialen en ze slopen ook nog eens alles. Omdat ik voetbalsupporter ben word ik tot m’n ballen toe gefouilleerd als ik naar een voetbalwedstrijd wil, en word ik elke wedstrijd op de foto gezet door het ‘Videoteam’ van de politie Rotterdam-Rijnmond, soms verscholen tussen het publiek maar even vaak met een ME-busje voor het stadion, honderden supporters op de foto aan het zetten. Waag het niet met ze in discussie te gaan over de vraag waarom ze je fotograferen, want dan word je gearresteerd. En omdat ik voetbalsupporter ben, kan ik zo maar eens in elkaar geslagen worden door agressieve ME’ers, zoals een vader en zoon na Feyenoord – Kuban Krasnodar gebeurde.

Voetbal moet een feest zijn, roepen politici en beleidsmakers, maar ondertussen doen ze er alles aan dat feest te verstieren. Vaders en zoons moeten ‘weer’ veilig naar het stadion kunnen (incidenten in de stadions nemen al jaren af, maar dat terzijde), maar worden vervolgens na de wedstrijd in elkaar geslagen door degenen die hen zouden moeten beschermen. Voetbal moet een feest zijn, maar wie in de buurt van De Kuip komt wordt ongevraagd op de foto gezet. En in tegenstelling tot de meeste feesten waar ik kom, kan je je foto vervolgens niet ergens op internet terugvinden. Wel op de harde schijven van paranoïde agenten en gemeentes.

Zaterdag, Go Ahead Eagles tegen Feyenoord, had een feest kunnen worden. Een mooi affiche, op zaterdagavond nog wel. Twee supportersgroepen zonder vijandigheid. Maar de doorgeslagen paranoia van de burgemeester en politie van Deventer zet alles op scherp. En dat is behalve onnodig, ook enorm onverstandig.

Advertenties

14 gedachtes over “Onterecht en onverstandig

 1. Het is gewoon weer triest van de gemeenye deventer op zon manier word elke supporter bestempeld als hooligan crimineel of wat dan ook ofyewel gewoon weer olie op het vuur gooien

  Ikzelf gae suporter ben in Rotterdam geweest na een wedstrijd van feyenoord samen met wat andere jongens en jongens van feyenoord super dag geweest

 2. Echt jammer dit.
  GAE en Feyenoord 2prachtige volksclubs met supporters die het goed met elkaar kunnen vinden..had ’t graag anders gezien.
  Sportiev groeten uit Deventer

 3. Goed stuk. Belachelijke actie van de ‘burgervader’. 75% van de Eagles aanhang is pro Feyenoord dus ook wij hier in Deventer snappen het niet.

 4. Goed stuk! Go Ahead & Feyenoord…de laatste échte volksclubs van Nederland. Deze aanpak werkt alleen maar averechts. Laat de fans uit Rotterdam lekker een biertje met ons drinken en er samen een groot feest van maken in De Adelaarshorst. Ongeacht de uitslag!

 5. En dat klootjesvolk met een een diamondkaart stapt vrolijk weer de bus in. Ik weet niet wat me meer stoort: dat combivolk of die opgefokte, hijgerige burgermeesters….

 6. Feyenoord supporters zijn welkom in Deventer! Laten we er een mooie avond van maken! En zoals bij beide clubs geldt: you’ll never walk alone

 7. Noem het wat je wil maar gemeente deventer heeft een aantal jaar geleden moeten verwerken dat een handjevol ajaxsuporters huishielden temidden van het winkelend publiek.. leg maar eens uit dat er verschillen bestaan tussen supportergroepen…dan neemt een gemeente zekerheid voor alles..erlopen immers vele malen meer winkelende mensen dan voetbalrelschoplers..dus daar zit een belang.Inderdaad jammer dat het zo moet…

 8. Bijna alle supporters hier in Deventer hebben Feyenoord als tweede club.. Dit was juist de kans geweest om er een mooie dag van te maken met elkaar.

  • Donder op man, alsof iedereen van GAE een tweede club heeft. EAGLES TOT DE DOOD, NOOIT OLLE OF EEN JOOD, maar ook geen feyenoord.. Heb er ook niks tegen, maar GAE is geen pijper zoals twente bij de joden

 9. Als dat kut volk uit Nijmegen er hier al een zooitje van maakt, dan ben ik benieuwd naar Feyenoord. Ik kom al 35 jaar bij kowet en de supporters van Feyenoord waren altijd het grootste tuig. Het stadion is uitverkocht, Feyenoord komt met bussen. Geen enkele reden dus voor Feyenoord supporters naar Deventer te komen. Ik kan niets anders verzinnen dan dat ze komen rellen.

  Goed zo burgemeester Deventer

  • Het gaat niet alleen om supporters die geweigerd worden, iedereen die niet uit Deventer komt zal worden geweigerd, ook als je niks met voetbal te maken hebt. Ik ruik de penetrante geur van een politiestaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s