Tussen Lurling en Het Legioen komt het nooit meer goed

Is er ooit een oud-Feyenoorder zo gehaat door Het Legioen als Anthony Lurling? Vermoedelijk niet. De 36-jarige aanvaller van NAC Breda werd ook zondag weer hartstochtelijk toegezongen door duizenden Feyenoorders in De Kuip. Nee, niet positief.

Eigenlijk is het nooit goed gegaan tussen Lurling en de fanatieke Feyenoord-aanhang. Al voordat hij naar Feyenoord zou komen, kreeg hij Het Legioen tegen zich toen hij toenmalig Feyenoord-speler Bonaventura Kalou een kaart aannaaide. Toch kwam hij in 2002 naar Feyenoord. Heel gek was dat ook niet: de aanvaller had een paar goede seizoenen achter de rug bij SC Heerenveen en een stap hogerop was slechts een kwestie van tijd.

Maar in Rotterdam lukte het niet. Lurling kon moeilijk aarden, miste zijn geboortestad Den Bosch en voetballen lukte ook maar niet. Tel daarbij het incident met Kalou en Lurling’s arrogante houding richting de supporters bij op en een hatelijke relatie is een feit. Na zijn vertrek bij Feyenoord in 2004 was de teneur elk seizoen hetzelfde als Lurling tegen zijn oude club speelde: liedjes over het vermeende beroep van zijn moeder, de urn van zijn opa die Lurling op zijn nachtskastje zou hebben staan en zo voort.

Geen enkele oud-Feyenoorder wordt meer gehaat door Het Legioen dan Lurling. Angelos Charisteas, de spits die van Ajax kwam en met hatelijke spandoeken werd onthaald op zijn eerste training, is allang vergeten. En wie haat Het Legioen nog meer die ooit in het rood en wit speelde? Johan Cruijff is niet heel geliefd maar wordt ook niet gehaat. Danko Lazovic was ook geen favoriet van de supporters, maar aan de haat tegen Lurling tipte hij niet. Het Legioen is doorgaans hondstrouw naar oud-spelers toe. Mike Obiku, de spits die na goals z’n shirt altijd uittrok en over de boarding sprong, wordt nog steeds toegezongen als hij op een wedstrijddag over Varkenoord loopt. Peter Houtman, oud-spits en thans stadionspeaker, heeft zijn eigen spandoek in De Kuip. En Chris Gyan, geen geweldige rechtsback maar wel een cultheld, hoeft alleen het veld maar te betreden of hij wordt uit duizenden kelen toegezongen.

Ook deze zondag, toen Feyenoord aantrad tegen het NAC van Lurling, was het weer raak. Nadat Lurling een paar weken geleden werd opgepakt na een handgemeen bij de Bredase snackbar Kees Kroket kon ik het niet laten een spandoek voor hem te maken, ‘Kees Kroket groet Lurling’.  Elders in het stadion, op Vak E, hing zelfs nog een officiële vlag van de snackbar. En natuurlijk werd Lurling ook nu weer toegezongen. Het beroep van zijn moeder kwam veelvuldig langs en na matennaaierige acties op het veld, flauwe overtredingen en kinderachtig gezeur gebeurde het onvermijdelijke: bij een corner werd een kroket naar het veld gegooid, die vlak voor de schoen van Lurling de grond raakte en in kleine stukjes uiteenviel. Mis.

Nee, tussen Lurling en Het Legioen komt het nooit meer goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s